logo
Lista marketing. Kapcsolattartás.

Kapcsolattartás a honlapra látogatókkal

Adatbázis marketing

Mi történt eddig?

Honlapunkra csábítottuk a célpiacunk tagjait, akiket meggyőztünk arról, hogy érdemes velünk kapcsolatba kerülniük. Elérkeztünk egy konverziós ponthoz, ami azt jelenti, hogy egy cselekvést várunk el a látogatónktól. Egy számunkra hasznos cselekvést.  

A statisztikák szerint az Interneten egyre kevesebb az úgynevezett impulzusvásárlás, amikor egy látogató meglát valamit és azonnal a vásárlás mellett dönt. Az esetek túlnyomó többségében (ez természetesen döntően függ az iparágtól, a terméktől, a piactól stb.) a termékkel, vagy szolgáltatással való első „találkozás” csak információszerzést szolgál. „Még gondolkozom” mondaná a vevőnk ilyenkor, ha fizikailag is kontaktusba kerülnénk.

Mi a teendőnk?

Lista marketing

Segítsük a gondolkodásban, legyünk részesei a döntési folyamatának!

Ezt úgy tehetjük meg, ha elkérjük az elérhetőségét. Itt álljunk is meg egy pillanatra! Nem fogja csak úgy megadni az elérhetőségét. Ilyen világban élünk. Valamit adnunk kell – sőt, nem is keveset – ahhoz, hogy az érdeklő ügyfelünk megengedje nekünk, hogy kapcsolatban maradhassunk vele. Gyakorlatilag fizetnünk kell azért, hogy megkapjuk a figyelmét. Én például ezt adom annak, aki hajlandó velem gondolkodni.

Ha azonban az érdeklődő ügyfelünk megadta az elérhetőségét és hozzájárult ahhoz, hogy impulzusokat küldjünk a számára, akkor már csak rajtunk múlik, hogy meggyőzzük a vásárlásról.

Ez a kapcsolattartás – amit leginkább az adatbázis marketing kifejezéssel írható le – a leghatékonyabb eszköz az online marketingben, így erről még nagyon sokat fogsz tőlem hallani.


Do you want massive traffic?
Scelerisque augue ac hac, aliquet, nascetur turpis. Augue diam phasellus odio lorem integer, aliquam aliquam sociis nisi adipiscing hacac.
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico
  • Montes vutario lacus quis preambul
  • Leftomato denitro oculus softam lorum
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix
  • Dualo fitemus lacus quis preambul bela
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvajhsU2NITzJtTTAiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
* we never share your details with third parties.