logo
Lista marketing. Kapcsolattartás.

Kapcsolattartás a honlapra látogatókkal

Adatbázis marketing

Mi történt eddig?

Honlapunkra csábítottuk a célpiacunk tagjait, akiket meggyőztünk arról, hogy érdemes velünk kapcsolatba kerülniük. Elérkeztünk egy konverziós ponthoz, ami azt jelenti, hogy egy cselekvést várunk el a látogatónktól. Egy számunkra hasznos cselekvést.  

A statisztikák szerint az Interneten egyre kevesebb az úgynevezett impulzusvásárlás, amikor egy látogató meglát valamit és azonnal a vásárlás mellett dönt. Az esetek túlnyomó többségében (ez természetesen döntően függ az iparágtól, a terméktől, a piactól stb.) a termékkel, vagy szolgáltatással való első „találkozás” csak információszerzést szolgál. „Még gondolkozom” mondaná a vevőnk ilyenkor, ha fizikailag is kontaktusba kerülnénk.

Mi a teendőnk?

Lista marketing

Segítsük a gondolkodásban, legyünk részesei a döntési folyamatának!

Ezt úgy tehetjük meg, ha elkérjük az elérhetőségét. Itt álljunk is meg egy pillanatra! Nem fogja csak úgy megadni az elérhetőségét. Ilyen világban élünk. Valamit adnunk kell – sőt, nem is keveset – ahhoz, hogy az érdeklő ügyfelünk megengedje nekünk, hogy kapcsolatban maradhassunk vele. Gyakorlatilag fizetnünk kell azért, hogy megkapjuk a figyelmét. Én például ezt adom annak, aki hajlandó velem gondolkodni.

Ha azonban az érdeklődő ügyfelünk megadta az elérhetőségét és hozzájárult ahhoz, hogy impulzusokat küldjünk a számára, akkor már csak rajtunk múlik, hogy meggyőzzük a vásárlásról.

Ez a kapcsolattartás – amit leginkább az adatbázis marketing kifejezéssel írható le – a leghatékonyabb eszköz az online marketingben, így erről még nagyon sokat fogsz tőlem hallani.


HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Do you want massive traffic?
Scelerisque augue ac hac, aliquet, nascetur turpis. Augue diam phasellus odio lorem integer, aliquam aliquam sociis nisi adipiscing hacac.
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico
  • Montes vutario lacus quis preambul
  • Leftomato denitro oculus softam lorum
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix
  • Dualo fitemus lacus quis preambul bela
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvajhsU2NITzJtTTAiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
* we never share your details with third parties.