logo

Online marketing tévhitek

Egy online marketing tanácsadó számára az a legnagyobb kihívás, hogy megértesse az ügyfelével, hogy mi is az az online marketing. Néhány tévhit, ami makacsul tartja magát.

9 online marketing tévhit

Egy online marketing tanácsadó számára az a legnagyobb kihívás, hogy megértesse az ügyfelével, hogy mi is az az online marketing. Néhány tévhit, ami makacsul tartja magát.

 1. Az online marketing Internetes reklámozást jelent. Tévedés. Az Internetes hirdetés egy nagyon pici szegmense az online marketing tárházának, és elsősorban csak kezdő weblapoknak van rá szüksége. Egy megfelelően optimalizált weblapnak nincs szüksége fizetett hirdetésékre.
 2. Az online marketing csak Internetes vállalkozások számára működik. Tévedés. Léteznek tisztán Internetes vállalkozások, (nincs személyes találkozás az ügyféllel), léteznek hagyományos üzletek, ahol kizárólag személyesen történik az értékesítés, és léteznek olyan hagyományos üzletek, ahol az értékesítés egy része személyesen egy része pedig az Interneten bonyolódik. Mind a három üzlet típushoz kiválóan alkalmazható az online marketing.
 3. Az online marketinghez méregdrága weblapra van szükség. Tévedés. Nagyon hatékony online marketing folytatható akár egy blog segítségével is. Az pedig teljesen ingyen van.
 4. Ha javítani akarom az online marketingemet, akkor megbízom az informatikusomat. Általában tévedés! Az online marketing nem informatikai feladat. Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb informatikus még a keresőoptimalizálást is csak nagyon alap szinten műveli.
 5. Ha jó helyen van a weblapom a keresőkben, akkor már hátradőlhetek. Tévedés. A keresőoptimalizálás fontos, nagyon fontos feladat, de messze nem elegendő!
 6. Sok a látogatója a weblapomnak, most már hátradőlhetek. Tévedés. Sok látogatóm van és ezek nagy része vásárlóm is! Most már elégedett lehetek! (hátra azért ne dőljünk!)
 7. A weblapom egy modern cégprospektus. Tévedés. A weblap pénzkereseti lehetőség. Ha csak azért készítettük, hogy ráírhassuk a domain nevet a névjegykártyánkra, akkor pénzt dobtunk ki az ablakon.
 8. Az online marketing a nagy vállalatok küzdőtere. Hatalmas tévedés! Az online marketing a legjobb eszköz a réspiacom megtalálására. Kifejezetten a kis és középvállalkozások fegyvere.
 9. Az online marketing sokba kerül. Tévedés. Az online marketing kifejezetten olcsó marketing eszköz. És ez még nem minden! Nem csak olcsó, de tartós a hatása. Egy jól megvalósított online marketing stratégia, akár évekig is képes termelni a pénzt.

Do you want massive traffic?
Scelerisque augue ac hac, aliquet, nascetur turpis. Augue diam phasellus odio lorem integer, aliquam aliquam sociis nisi adipiscing hacac.
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico
 • Montes vutario lacus quis preambul
 • Leftomato denitro oculus softam lorum
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix
 • Dualo fitemus lacus quis preambul bela
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvajhsU2NITzJtTTAiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
* we never share your details with third parties.